Welke bestanden kan ik uploaden?

Voor het bedrukken van textiel accepteren wij alleen vector bestanden.
Heeft u deze niet in uw bezit of bent u niet zeker of u de juiste documenten heeft? Neem dan eerst contact met ons op.

vector vs pixel

 

Vector-bestanden

Dit zijn bestanden die bijvoorbeeld gemaakt zijn in Illustrator. Meestal hebben ze .AI, .EPS of .PDF als extensie. Een PDF kan in heel veel programma’s gemaakt zijn. Om zelf te testen of hij goed is, kun je het volgende doen: open het bestand en zoom heel erg in (2000%). Is hij nog steeds scherp, dan is de kans heel groot dat ie goed is. Zie je blokjes: jammerrr! Check het plaatje onderaan deze pagina.

Er zijn mensen die denken dat ze een JPG of PNG kunnen openen in Illustrator en hem dan op kunnen slaan als bijvoorbeeld een .AI of .EPS, dat kan ook wel, maar daar wordt het niet opeens een vector-bestand van.

Tekst insluiten/omzetten naar contouren
Een (bewerkbaar) lettertype in een bestand (ook bijvoorbeeld in Word) verwijst naar een lettertype-bestand wat is opgeslagen op je computer. Hierbij is belangrijk dat degene die het bestand opent, het lettertype ook op zijn computer heeft. Als dat niet zo is, zoekt de computer automatisch een ander lettertype. En daarmee verandert dus de opmaak. Dat kun je voorkomen door de tekst om te zetten naar vormen (contouren). Hierdoor is de tekst niet meer te bewerken en verandert hij dus ook niet meer. Als je in het bestand een tekst selecteert en er komt een blauwe streep onder te staan dan is de tekst nog steeds bewerkbaar, komt er een blauwe lijn om de letters heen dan is de tekst niet meer te bewerken en dus goed.

Mocht je echt geen vector bestand kunnen aanleveren maar je hebt wel een goed pixel bestand, neem dan even contact met ons op om te kijken wat wij nog voor jou kunnen betekenen. Onze grafische mensen kijken er graag even naar!